Väite: "Ruumiin ylösnousemus vs. reinkarnaatio poissulkevat toisensa"

 

--

 

Tässä kohtaa on hyvä muistaa, mitä hautajaisissa Raamattua lainaten sanotaan:

"Maasta olet tullut ja maaksi olet jälleen tuleva. ( . . . )"

Tomumaja hajoaa lopulta tomuun.

 

Erityisen selvästi tämä tulee ilmi kovasti(?) yleistyvässä tuhkauksessa, jossa koko ruumis poltetaan ja luutkin murskataan tuhkaksi / tomuksi, jotka voidaan sitten levittää vaikka mereen tai metsään. Tätä kautta fyysinen ruumis, tai tomumaja, palaa luonnon kiertokulkuun, jolloin esim. ihmisen luussa tai lihassa olleet molekyylit, atomit yms. solut voivat tulla esim. puiden ja eläinten rakennusaineiksi. Sama kohtalo on myös arkkuun laitetulla ruumiilla, tosin paljon hitaammin toteutuvana.

  Muistaakseni jossain luki, että tuhkaus olisi Suomessa jo kohta lähellä 50% kaikista vainajista, mutta tämä pitäisi vielä varmistaa. Aikoinaan oli polttohautaus yleistä eri kulttuureissa, mutta kristinuskon tuleminen aiheutti mm. sen, että arkkuunhautaamista alettiin tehdä enemmän. Ts. uskottiin kirjaimellisesti ruumiin ylösnousemukseen viimeisenä päivänä (Viimeisessä Tuomiossa ja Jeesuksen paluussa).

 

Tämä ainesten kierto, eli aineenvaihdunta, eli jatkuvan ainevirtauksen keskipisteenä oleminen, on myös elävällä ruumiilla (keholla) koko elämänsä aikana. Keho ei olekaan niin "kiinteä", vaan siellä ainekset vaihtuvat koko ajan. Tietyssä esoteriikassa olen nähnyt väitteen eli käsityksen, että kaikki ihmisessä oleva aines vaihtuisi noin seitsemän vuoden aikana - mm. soluaineenvaihdunnan ym. uusiutumisen takia.

Tieteen kuvalehtien mukaan aivosolut, luusolut ja lihassolut ovat ihmisessä pysyvimpiä soluja, jotka eivät ehkä koskaan korvaudu uusilla soluilla. Tällöin niille jää vielä soluaineenvaihdunta, jolloin ainakin osa niiden aineksesta vaihtuu. Joten kysymys siitä vaihtuvatko kehon kaikki aineet (vaikka sen seitsemän vuoden aikana) jossakin ajassa, on vielä vähän auki, mutta suurin osa kuitenkin.

Aiemmin uskottiin tieteessä myös niin, ettei uusia aivosoluja muodostu enää (ainakaan aikuisella) syntyneellä ihmisellä. Mutta joitakin vuosia sitten selvisikin, ettei tämä olekaan totta. Havaittiin, esimerkiksi, että laululintujen aivosoluja muodostuu, kun se laulaa tms. opettelee laulamaan. Ja kun / jos sama päti / pätee ihmisillä, niin esim. narkkareilla on parempi mahdollisuus opetella huonoista tavoista pois, kun uusia aivosoluja muodostuu.

Fyysinen keho eli tomumaja on siis jatkuvan ainevirtauksen keskipisteessä yhdessä koko ympäröivän maailman kanssa.

  Tämä tuottaakin silloin vaikeuden sille (aineelliselle eli materialistiselle) näkökannalle, että nimenomaan tietty tomumaja (aineellinen koostumus) olisi se, mikä ruumiillisessa ylösnousemuksessa nousee ylös. Koska ainekset kiertävät luonnossa, olisi vaikeaa koota sama ruumis (eli tiettyjen tomuhiukkasten ylläpitämä tomumaja), jos samat ainekset ovat tällä hetkellä esimerkiksi jonkun toisen elävän ihmisen kehossa.

 

*

 

Toinen vaikea kysymys on, että nousevatko kaikki tosiaan samanlaisena ja samannäköisenä kuin olivat kuolinhetkellään olleet ?

Onko kyse kuolinhetken ulkonäöstä vai siitä, kun ihminen vietti "elämänsä parasta aikaa" ?

  - Ovatko kaikki sen näköisiä (ikäisiä), esimerkiksi 25 -vuotiaita ?

  - VAI:  Ovatko ihmiset ikuisesti sen ikäisiä, mitä kuollessaan olivat ?


  • Jehovan todistajilla on tähän Raamattuun pohjautuvia näkökulmia,
   kirjassa: "Elämä maan päällä - kehityksen vai luomisen tulos?"
  • (s. 240 - 241)

   "Kuvittelehan maailmaa, josta kaikki sairaudet ja vammat on parannettu! Jumalan sana sanoo: "Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat. Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa" (Jesaja 35:5,6) Eikö muutos olekin mahtava! Ja ajattelehan myös sitä hämmästyttävää mahdollisuutta, joka sen jälkeen on tarjolla: mahdollisuutta elää yhtä kauan kuin Jumala, toisin sanoen ikuisesti! Ihmiskuntaa ei enää koskaan paina kuoleman kirous, sillä Jumala "hävittää kuoleman ainiaaksi". - Jesaja 25:8.

   Entä sitten ne, jotka säilyvät elossa tämän järjestelmän lopusta mutta ovat jo iäkkäitä? Saavatko he ainoastaan elää vanhuutensa terveinä ja elää ikuisesti vanhuksina? Eivät, sillä Jumala kykenee muuttamaan vanhenemisen nuortumiseksi, ja hän käyttää tätä kykyään. Raamattu kertoo siitä seuraavasti: "Silloin hänen ruumiinsa taas uhkuu nuoruuden voimaa, hän palajaa takaisin nuoruutensa päiviin." (Job 33:25) Nuortuessaan vanhuksista vähitellen tulee Eedenin paratiisissa olleitten Aadamin ja Eevan kaltaisia täydellisiä miehiä ja naisia. Tämä tapahtumasarja on yksi seuraus siitä "uudelleen luomisesta", josta Jeesus puhui. - Matteus 19:28.

 

Entä ne, jotka kuolivat esim. sikiöinä tms. (vauvana tai lapsena), onko heidän ylösnousemusruumiinsa silloin ikuisesti se sama sikiö, mitä he olivat olleet ?

- Kasvavatko ja muuttuvatko (vanhenevatko) ylösnousemusruumiit ollenkaan ?

Entä ne, jotka ovat omasta mielestään esim. ruman näköisiä, jotka eivät haluaisi näyttää siltä, miltä (ulkoisesti) näyttävät, tulevatko he ikuisesti olemaan sen eli saman näköisiä ??

Entä ne, jotka ovat käyneet plastiikkakirurgilla, kumman näköisiä heistä tulee: ennen vai jälkeen kirurgian ?

Ja ovatko esim. lihavat ihmiset ikuisesti lihavia ja anorektikot ikuisesti anorektisiä ?

Entä ne, jotka kokivat olevansa täysin vieraita omassa kehossaan, tai ne, jotka kokivat olevansa vastakkaista sukupuolta, tai ne, joilla oli fyysisesti molemmat tai ei kumpaakaan sukupuolta, tai ne, jotka vaihdattivat fyysisen sukupuolensa, tulevatko he ikuisesti olemaan samanlaisia ??

  - (vai parannetaanko kaikki ?) (niinkuin kristitty haluaa uskoa)

Parannetaanko ne, jotka olivat fyysisesti sairaita ?

  - (kristinuskon mukaan kyllä. - Eli se tulee jotenkin ainoana vastauksena, kun muistelee mitä on kirjoitettu.)

Onko se kaikille yhtä reilua ?

Ovatko ihmiset sen jälkeen enää miehiä ja naisia, vai "niinkuin enkelit taivaassa" (eli eivät mene naimisiin, eli ovat siis henkiä, kuten enkelitkin, vaikka ihmisillä olisikin ylösnousemusruumis) ?

Ovatko Uusi Maa ja Uusi Taivas pelkästään henkisiä tai myös fyysisiä paikkoja ?


-


Entä mitä silloin, JOS / kun(??) ihmiskunta ratkaisee(??) vanhenemisen ja vanhenemiskuoleman arvoituksen, mitä jos geenitekniikalla on mahdollista saada aikaan "ikuinen kehollinen elämä" nk. kuoleman ruumiille ?


  • Eräs DE-kokemuksen saanut mies oli myös saanut jotain tietoa tästä. Hänen saamansa tiedon mukaan "voimme kohta elää kehossamme niin kauan kuin haluamme, .. mutta joskus 150 vuoden iässä saamme sieluumme kuitenkin intuitiivisen kokemuksen, että olisi parempi ja luovempaa vaihtaa kanavaa .. eli inkarnoitua uuteen kehoon."

 

*

 

Kolmas vaikea(?) ja mielenkiintoinen asia on, että voiko ihmisen sielullinen ja persoonallinen olemus muuttua, vaihtua, syntyä tai jopa kuollakin maanpäällisen elämän aikana ?

Onko siis olemassa persoonallinen "aineenvaihdunta", eli persoona-"ainesten" kierto, jolloin persoonakin voi muuttua ja vaihtua ?

Onhan olemassa sanonta (jonkun miehen ex-vaimolleen sanoma lause), että "Olen aivan eri mies (kuin silloin . .)". Että joku kokee syystä tai toisesta todellakin muuttuneensa kokonaan, ettei OLE enää edes sama ihminenkään.

Tämä sama muutos toteutuu tai voi toteutua myös silloin, kun ihminen kasvaa ja "syntyy" lapsesta teiniksi ja teinistä aikuiseksi. Luultavasti tämä toteutuu myös aikuisesta keski-ikäiseksi ja keski-ikäisestä vanhukseksi.

(Toisaalta voi myös kokea olevansa se lapsi, joka on ollut.)

Lisäksi puhutaan, että joku vanha voi tulla "teiniksi" tai parikymppiseksi uudestaan, kun "viidenkymmenen villitys" iskee tms.

Lisäksi ihminen, joka on syntynyt ja asunut vieraalla maalla, voi yhtä aikaa OLLA "sekä ruotsalainen että suomalainen", riippuen siitä, kenelle hän puhuu ja millä kielellä hän puhuu. Ollen "ruotsalainen kun puhun ruotsia ja suomalainen kun puhun suomea", ollen "ruotsalaisena iloisempi ja suomalaisena surumielisempi".

Kuka hän ON siis oikeasti ?

( . . . )

 

Eli ihminen voi siis elämänsä aikana OLLA monia erilaisia persoonia, täysin erilaisia ja jopa vastakkaisiakin "henkilöitä".

Kuka hän silloin oikeasti ON, ja miksi persoonakseen, eli mikä persoonansa hänen tulisi ylösnousemuksessa OLLA ?

Tuleeko hänen OLLA sitä samaa ikuisesti ??

- Esim. tuleeko lapsen ja lapsenmielisen OLLA ikuisesti lapsi, yleisen ylösnousemuksen jälkeen ??

Jne.

( . . . )

 

*

 

Kaikissa NDE-kokemuksissa, mitä olen lukenut, on ihmisen henkissielullinen olemus kuollessa aina irtautunut fyysisestä kehosta, joka on tippunut pois kuin vanha rikkinäinen vaate. Samalla se on tuntunut ja näyttänyt täysin vieraalta, aivan kuin kyse olisi jostakin toisesta fyysisestä ihmisestä (ruumiista). Ihminen ei siis jää näiden mukaan hautaansa makaamaan tai nukkumaan, luidensa viereen / sisään, kuten Raamatussakin jossakin kohtaa joku on sanonut.

Esimerkiksi Betty J. Eadie sai Jeesukselta vastauksen, että hauta on ruumista varten, muttei sielua ja henkeä varten. Betty kun kysyi asiaa, koska se oli sitä mitä hänelle oli protestanttisuudessa opetettu. (Hänelle selvisi myös, että maapallo ei myöskään ole varsinainen (ja alkuperäinen) kotimme, vaan se on taivaissa Kristuksen ja Jumalan luona.)

Lisäksi hän sai mm. nähdä, kun maan päälle kohta syntyvät sielut odottivat maan päälle syntymistään. Sen mukaan olemme olleet mm. aikuisia sieluja / henkiä, ennenkuin synnymme ja muutumme lapsiksi maan päälle. Samalla hän kohtasi yhden pikkulapsen näköisen hengen (ihmisen), joka myöhemmin (kuten silloin vasta selvisi) syntyikin heidän omaksi lapsekseen (juuri sen näköiseksi (??)).

Syntyvät ihmiset kuulema valitsivat myös, mitä heikkouksia tai sairauksiakin heillä tulisi olemaan. (jne.) Lisäksi ainakin jotkut ovat myös saaneet valita, minkä väriset silmät ja hiukset yms. heillä tulee olemaan.

 

*

 

Jossain kohti Jeesus sanoo: "Hajottakaa (maahan) tämä temppeli, niin minä sen kolmessa päivässä rakennan uudelleen." Tästä kirjanoppineet luulivat ja pitivät Jeesusta hulluna, että vuosikymmeniä rakennettua Jerusalemin temppeliäkö hän tarkoittaa. Mutta Jeesus puhui fyysisestä kehostaan. Viitaten siihen, mitä hänen ylösnousemuksessaan tapahtuu.

Tästä voi saada ja saa ajatusta siihen, mitä ylösnousemus on, ettei se olekaan se sama vanha kuoleman ruumis. Jonka kohtalo on siis hajota maahan.

Toisaalta puhutaan uuden rakentamisesta.

Toisaalta muualla lukee myös, että Isä herätti Hänet (uudelleen / ylös), että sekin on ollut mukana.

 

*

 

Kun katselee Paavalin kirjoituksia, niin siellä on melko paljon kuvausta mitä ylösnousemus ja ylösnousemusruumis tarkoittaa. Toisaalta Paavalilta saa sen kuvan, ettei pitäisi myöskään lähteä arvailemaan, jos ei tiedä miten asia oikeasti on.

Eli tähän pitäisi vain koota kaikki Paavalin viitteet, joista jokainen voi itse miettiä asiaa.

  • ( . . . )

Mutta jos jotain kommentoi, niin Paavalilta näkee, että "ylösnousemuksessa me kaikki muutumme (sekä elävät että kuolleet)" - eli muuntuminen on ainakin mukana.

Jeesus on myös Paavalilla (ja muillakin kristillisillä esoteerikoilla) "Uusi Aadam", eli esikoisena uudeksi Aatamiksi syntynyt. "Vanha Aadam oli sielu, mutta uusi Aadam on eläväksi tekevä henki." Eli Paavali puhuu ainakin siitä, että Kristus Jeesus on mm. sisällisen ihmisemme uusi Aadam, eli ensimmäinen tällä tavalla (uudesti tai yksin Jumalasta) syntynyt ihminen. Mutta itse asiaa ja Paavalin puhetta voidaan ja on myös ymmärretty niin, että Jeesus Kristus on myös uusi Aadam ylösnousemusruumiinsa suhteen. Ollen ensimmäinen esikoinen ja joka vaikuttaa niin, että muutkin (ainakin kristityt, ts. joilla on yhteys Häneen) saavat ylösnousemusruumiin ylösnousemuksen tapahduttua.

Paavali myös puhuu, että "toista ovat taivaalliset ruumiit, .. toista kalojen ja eläinten ruumiit (liha), kuin ihmisten ruumis (liha), .. toista hengelliset ruumiit, .." (likimain muistellen).

Eli tästä tulee mieleen, että ylösnousemusruumis voi myös olla toista kuin nykyinen nk. "kuoleman ruumiimme" ( = Paavalin käyttämä termi ).

 

*

 

Protestanttisuudessa on ollut yleistä selittää tämäkin asia (ylösnousemus ja ylösnousemusruumis) ihmeeksi ja Jumalan mysteeriksi, jota ei voi käsittää eikä (meidän kielellä) selittää.

Sen sijaan esim. Steineria tai Ervastia lukiessa on tämäkin mysteeri tuntunut täysin käsitettävältä, kun heillä on ollut hengentieteellisiä käsitteitä esim. ihmisen eri olemuspuolista eli useammasta "ruumiillisesta" olemuspuolesta. Tätä kautta on myös ylösnousemus tullut täysin käsitettäväksi asiaksi, jota voi selkeästi ajatella ja ymmärtää. (Vaikka se onkin edelleen myös Isän ja Kristuksen mysteereitä ja ihmeitä.)

 

*

 

Seuraavan tarkastelun / tarkastelutavan ja ideoita olen saanut lähinnä Steinerilta, joidenkin omien ajatusten lisäksi:

  Jos katsoo Jeesuksen ylösnousemusta ja ylösnousemusruumista, niin se kykeni liikkumaan esim. lukittujen ovien ja seinien lävitse (kun opetuslapset olivat esim. lukinneet itsensä sisälle taloon) ja katoamaan yht'äkkiä kuin tyhjään. Tältä osin se on kuin jokin henki tai aave, joka voi ruumiittomana liikkua seinien lävitse.

  Mutta Jeesuksen ylösnousemusruumis oli / on kuitenkin ruumiillinen olemus, joka ei ollut mikään henki tai aave. Sen näkee erityisen hyvin myös siitä, kun Jeesus edellämainitussa ilmestyksessään opetuslastensa keskelle mursi leipää ja pyysi syötäväkseen kalaa, jonka hän sitten opetuslastensa nähden söi. Eli hänen kehonsa oli valmis ja kykenevä käsittelemään fyysistäkin ruokaa.

  Samalla hän oli valmis antamaan Tuomaan koskettaa kehossaan olevia haavoja ja naulanreikiä, olihan Tuomas sanonut, ettei hän muuten usko Jeesuksen ylösnousemukseen. Jeesus sanoikin heille: (Luuk. 24:39) "Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani ja nähkää, että minä itse tässä olen. Kosketelkaa minua ja katsokaa, sillä ei hengellä ole lihaa eikä luita, niinkuin te näette minulla olevan."

  Itse haudassa ei ollut enää fyysistä ruumista, eli tomumajaa ei haudassa enää ollut. Mutta itse tomun on täytynyt ( omakeksimin luonnehdinnoin eli "lainausten" mukaan: ) "joko haihtua tai muuttua muuksi, sillä muuten ei Jeesuksen ylösnousemusruumis olisi voinut kulkea seinien lävitse". "Sillä siihen kykenee ainoastaan kirkastettu ylösnousemusruumis, joka ei ole enää sidottu (langenneeseen(?)) materiaan."


  • Tästä mitä haudassa tapahtui, on olemassa erilaisia käsityksiä. Tässä niistä muutama:

   • Tavallinen eksoteerikristillinen näkemys on, että Jeesus on tomuineen kaikkineen noussut ylös, käärien myös itse käärinliinansa, johon hänen ruumiinsa oli kääritty.

     (Koska (Joh. 20:6-7) "Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä.".)

     (BTW. Milläköhän tavalla Jeesus oli kääritty liinoihin - eli "onko se mahdollista, että liinoihin kääritty pystyy pakettiin käärittynä aukaisemaan käärönsä ?" - Tavallinen kristillinen oletus on, että hän pystyi sen tekemään, kuten edellä näkyy / on todistettu.)

    Mutta tässäkin tullaan siihen, että Jeesuksen kirkastetun ylösnousemusruumiin on pakko olla myös muuntunut, sillä se kulki seinien läpi(*), eivätkä opetuslapsetkaan tunnistaneet ylösnoussutta, vaikka olivat viimeksi pari-kolme päivää ennen nähneet! - Eli ulkonäönkin oli siis täytynyt muuttua. Tai sitten Jeesus pystyi myös ilmestymään eri hahmoisena.

     (*) Vai käyttikö Jeesus vain valtaansa, kun hän sanoo, että "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä" ?


   • Toinen käsitys on, että Jeesuksen tomumajan tomu olisi jotenkin haihtunut ja/tai hajotettu (taivaallisten joukkojenkin avulla) yliluonnollisella tavalla.

    (Käsittääkseni esim. Urantia-kirjassa on jälkimmäisellä tavalla, sen mukaan, mitä jollain keskustelupalstalla oli. Samalla olisi sitten luotu tai annettu uusi "morontia"-ruumis (tms.).)


   • Jeesuksen oma sana oli aikaisemmin ollut, että "hajottakaa tämä temppeli maahan, niin minä rakennan sen kolmessa päivässä uudestaan". - Tästä jotkut kirjanoppineet luulivat, että Jeesus puhuu hulluja ja väittää voivansa rakentaa Jerusalemin temppelin kolmessa päivässä uudestaan, jos se hajotetaan. Todellisuudessa Jeesus tarkoitti kuitenkin ruumiinsa temppeliä, jonka hän voi rakentaa kolmessa päivässä uudestaan.

    Eli tämä sisältää ajatuksen, että Jeesuksen fyysinenkin ruumis on voitu hajottaa ensin kokonaan(??!), ennenkuin Hän sen kolmessa päivässä rakensi uudestaan.


   • Tampereen Kirkkosanomissa 8/2006 on palstalla "Ajassa ja hengessä" seuraava katkelma:

     "Ylösnousun todisteet ja todistajat

     Jeesuksen ylösnousemukselle on kautta vuosisatojen haettu erilaisia todisteita. Yhtenä todisteena pidetään tyhjää hautaa ja sitä, että Jeesuksen vastustajat väittivät opetuslasten varastaneen ruumiin. Miksi tällaista siis olisi edes väitetty, jos hauta ei olisi ollut tyhjä ?

     Toinen todiste ovat haudasta löytyneet käärinliinat. Käärinliinat mudostivat yhdessä erilaisten tuoksuvien yrttien kanssa jopa 50 kiloa painavan kotelon ruumiin ympärille. Kun opetuslapset tulivat haudalle, vaikeasti poistettavien liinojen sisällä ei ollut mitään. (*)

     Kolmantena todisteena pidetään juutalaisen historioitsijan, Josefuksen mainintaa Jeesuksen ylösnousemisesta. Se osoittaa, että kyseinen asia oli siihen aikaan yleisesti tiedossa, koska historiankirjoittajakin mainitsee sen.

     Vaikuttavin todiste ylösnousemuksesta on kuitenkin opetuslapsissa tapahtunut muutos. Jeesuksen kuolema oli hajottanut oppilaiden joukon, mutta äkkiä heillä olikin tarve tulla yhteen ja alkaa kertoa muillekin näkemäänsä ja kokemaansa.

     Muutos pelkureista rohkeiksi todistajiksi tuntuu selittyvän järkevimmin sillä, että opetuslapset olivat todella kokeneet Jeesuksen ylösnousemisen ja Pyhän Hengen vuodatuksen. Opetuslapsista tuli asiansa suhteen niin varmoja, että he olivat valmiita jopa kuolemaan sen vuoksi. Kahdestatoista opetuslapsesta ainoastaan yksi ei kokenut marttyyrikuolemaa.

     Esimerkiksi Pietarin, Tuomaksen ja Paavalin (joka ei alun perin kuulunut apostolien joukkoon) elämä muuttui täysin.

     ( . . . )"


      ( (*) Tässä kohtaa en voi olla ajattelematta, että kuinka Jeesus pääsi kääreistä pois ? Käärikö hän reilun puolentoista vuorokauden aikana kääreet pois, haihtuiko tai muuntuiko tomumajan tomu jotenkin vai levitoiko / nousiko hän vain kääreistä pois, kun kerran pystyi seinien läpi kulkemaan (ollen ulkoisestikin eri näköinen) ? )


   • Askel 7-8/2006 -lehdessä on yksi suomalaisen teologian(?) tutkijan tekemä artikkeli, jossa hän sanoo, että Torinon käärinliina on tieteen mukaan aito eikä väärennös, niinkuin on monesti arveltu. (Itse liinassa kun on eli näyttää, että siihen on syöpynyt kuva ristiinnaulitusta ihmisestä, joka olisi kuoltuaan tähän liinaan kääritty. => Tämän ristiinnaulitun fyysiset piirteet ovat / olisivat sitten käärinliinoihin painuneet.)
    • Samalla hänen artikkelissaan on kuva, jonka mukaan hän ja hänen nojaamaansa lähteet kuvaavat, miten siihen aikaan kuolleet olisi (tämän mukaan) käärinliinoihin kääritty. Eli kuvan mukaan vainaja olisikin "kääritty" niin, että tuplapituinen lakana olisi ensin laitettu jalkopäästä aloittaen haudassa olevan vaakasuoran kivilevyn päälle. Sitten vainaja olisi laitettu lakanan päälle selälleen makaamaan, jolloin lakanan loppuosa olisi taitettu pään kohdalta ympäri ja laitettu suorana lakanana kehon etuosan päälle aina jalkopään ylitse.
    • Joten jos tämä pitää paikkaansa, niin lakanan poistaminen ei olisikaan ollut mikään vaikea tehtävä. Tällöin vainajaa ei myöskään olisi kääritty rullapakettiin niinkuin "Aku Ankassakin" muumiot on aina kääritty.

     • Sitä en tiedä, tuliko tämän perus(?)liinan ympäri sitten "kotelo" muista liinoista, mutta Askel -lehden kuvasta päätellen sain sen kuvan, että kirjoittajan mukaan muuta peittelyä ei kai sitten ollut.

   • Esoteerisella puolella koko tapahtumaa on usein nimetty termillä "Golgatan mysteeri", merkiksi siitä, että se kuuluu suurten mysteerien joukkoon.

   • Ervastin käsityksiä Jeesuksen ylösnousemuksesta saan mukaan, kunhan saan luettua kirjan "Jeesus Kristuksen elämänymmärrys", jossa hän käsittelee tätä asiaa. Jollain tapaa siinäkin oli mukana, että se on myös ruumillinen eli jollain tavalla myös fyysillisen maailman perus"salaisuuksista" eli -laeista eli -olemuksesta muodostunut ruumiillinen olemus.

   • Steinerin mukaan yksi asia, mitä Jeesus tuli pelastamaan, (eli yksi syy Hänen tuloonsa), oli ihmisen fyysisen ruumiin (eli "lihan" eli kreik. sarks:in) varsinaisen hahmon eli muodon pelastaminen. Samalla tämä hahmo itse on yliaistillista laatua, vaikka se onkin samalla myös fyysinen olemus. Eli kyse oli ihmisen varsinaisen kehon eli fyysisen ruumiin tosiolemuksen pelastamisesta, joka on olemukseltaan ("ainekseltaan") yliaistinen, mutta kuitenkin fyysinen, koska se noudattaa fyysisen maailman lakeja. Eli "jokin voi olla fyysistä yliaistisenakin hahmona, jos se muuten noudattaa toiminnassaan fyysisen maailman lakeja."

    Eli Steinerin kannalta kyse oli fyysisen ruumiin eli tomumajan varsinaisen perustuksen eli sen fyysis-yliaistisen(*) hahmon (olemuksen) pelastamisesta, "joka oli syntiinlankeemuksessa sitoutunut erityisesti tuhkan ainesosiin".

    • ( (*) Tästä mulla tulee mieleen se ajatus, jossa maailman nähdään lepäävän "henkis-fyysisen (ja salatun) Isä-Jumalan" varassa. Eli se on mm. samaa kuin platoninen ajatus "Maailmanristiin naulitusta Jumalasta", joka on kaiken kulmakivenä.

     Toisaalta Jeesuksen mukaan "Jumala on henki, ja sen joka haluaa rukoilla Jumalaa, on rukoiltava totuudessa ja hengessä".

     Mutta Jumalan on kai pakko olla kaikkein tosin ydin ja kulmakivi, johon kaikki muut ja muu nojaavat.

     => Ajatus, että ylösnousemusruumiin täytyy olla jotenkin sukua tälle Isä-Jumalan tavalle olla OLEmassa myös fyysisen maailman "taustalla" / "pohjana". )


    Lisäksi yksi antron eli myös Steinerin näkemyksiä on ollut, mitä teologian tohtori Rudolf Frieling on kirjassaan "Kristinusko ja Uudelleen Ruumiillistuminen" mm. kirjoittanut:

     (s. 32) "Ylösnousemusruumis on maaruumiin muuntuma. Ilman maaruumista sitä ei olisi syntynytkään. Maaruumiista on johdonmukainen jatkuvuus ylösnousemusruumiiseen. Arvet ilmentävät sitä (Joh 20:20 ja 27). (.. Jne..)"

     (s. 25):

      ( . . . ) "Ainutlaatuisuutensa tähden Kristukseen liittyvä tapahtuminen on kaikkein korkeimman asteista historiaa. Muulla tavoin se ei olisi voinut tapahtuakaan kuin sekä historiana että riittinä ja kuvavertauksena. Se on Sanaa, joka ilmestyi lihassa.

      Golgatan tapahtuman ainutkertaisuus sulkee pois kaikki mahdollisuudet soveltaa uudelleen ruumiillistumisen ajatusta sarksiksi (eli lihaksi - kopsaajan kommentti) alas astuneeseen Kristukseen."

      (Kopsaaja: eli antrossa Jeesus Kristus (Logos) syntyi ja inkarnoitui vain kerran ihmiseksi(kin) fyysiseen kehoon.)


   • Yhdessä esitelmässään Steiner oli sitä mieltä, että ne voiteet, joilla Jeesuksen kuollut ruumis voideltiin ennen hautaanpanoa, olisivat osallistuneet Jeesuksen tomumajan hajoamiseen aina tomuksi (tai aina elementteihin ??) asti. Jeesus Kristus itse olisi kuulema viimeisen kolmen vuoden ajan henkistänyt (läpitunkenut) kaikki olemuspuolensa ja myös fyysisen olemuspuolensa niin, että se olisi muutenkin ollut hajoamispistettä lähellä.
   • Toisessa esitelmässä Steiner oli sitä mieltä, että (Jeesuksen kuolemasta johtuneet) maanjäristyksetkin aiheuttivat sen, että Jeesuksen kääriliinat olisivat kiertyneet kerälle ja tomu olisi mennyt maan sisään / maahan.

     Tässä Steiner voi myös olla väärässä, ks. erityisesti eka pallo-kohta edellä. Tosin tässä luennossa on hänen omien sanojensa mukaan myös niin, että hän on siinä tietyistä syistä voinut kokonaankin erehtyä.


   • Muistan myös lukeneeni yhdestä intialaisesta(?) joogista, joka olisi pyytänyt, että hänen kohta kuoleva ruumiinsa saisi olla koskemattomana ja rauhassa kuolinvuoteellaan kuolemansa jälkeen.

    Näin sitten tapahtui ja eräänä päivänä hän kuoli. Mutta hyvin lyhyessä ajassa kävi sitten niin, että hänen kehonsa oli jotenkin haihtunut(??) pois, eikä jäljelle jäänyt muuta kuin yksi hiuskiehkura, tms. (Tämä tarina pitäisi vielä verifioida uudestaan.)


   • Lisäksi on kuulema niin, että ennen Jeesustakin on ollut olemassa tarinoita ja kertomuksia eri uskontojen sankareista tms. pyhimyksistä tai Jumalan ilmennyksistä tai Jumalan lähettämiä, jotka olisivat mm. syntyneet tiettyjen astrologisten merkkien alla, syntyneet neitseellisesti (joko ulkoisesti tai sisäisesti), valaistuneet / syntyneet uudesti(?), olleet Jumalan ilmennyksiä, tehneet ihmetöitä, saarnanneet, jotkut tapettu, ristiinnaulittu, kuolleet ja nousseen sitten ylös kuolleista. (*)

    - Mun pitää, jos joskus löydän, tutkia ja koota näistä joku oma artikkelinsa.


    • (*) Tosin Steinerin mukaan - verrattuna Buddhaan - Jeesus kulki pitemmälle kuin Buddha, jonka (samoin kuin Jeesuskin Kirkastusvuorella kirkastettiin) ruumiskin kirkastui kuolinhetkellä. - Jeesuksen taas (oikeastaan vasta aloittaneen tästä ja) mennessä tästä paljon pitemmälle Getsemanesta kuolemaansa ja noustuaan esikoisena kirkastetulla ylösnousemusruumiillaan ylös.

 

 

Joo, no joka tapauksessa kirkastunut ylösnousemusruumis ei ole enää samaa kuin kuoleman ruumis. Jeesuksen omien sanojensa mukaan hän rakensi sen kolmessa päivässä uudestaan, lisäksi Isä herätti Jeesuksen ylös. Paavalin mukaan taas me kaikki muutumme. Luulisin myös niin, että tämä jää myös Golgatan mysteeriksi, kunnes se luvattu ja odotettu yleinen ylösnousemus tapahtuu. (*)


  (*) Tästä myös sanotaan, että "Silloin jauhinkivien luona on kaksi naista jauhamassa jauhoja. Näistä toinen jätetään, ja toinen otetaan."

  Oleellisinta tämän mukaan on, että jokaisella oma yhteytensä Jeesukseen (Kristukseen).

 

Mä tosin oon jotenkin jäänyt yleiseen hyvyyteen, että tuo olisi kaikille oikeudenmukaista ja hyvää.


Toisaalta olen avoin ja toisaalta puhutaan myös esim. "maailmankauden (eli aioonin) mittaisesta kuilusta", jonne jotkut voivat joutua ( = ollen itse syypäitä valittuaan oman / pahuuden tiensä).


Käytännössä koetan vain elää niin hyvin ja oikein kuin osaan, oikein muuta en tiedä / "osaa" tehdä.


( . . . )

 

*

 

Yksi lisäkysymys on ollut, että missä on Jeesuksen ylösnousemusruumis tällä hetkellä ??

Onko se maan päällä, kaukana avaruudessa, henkimaailmoissa vai seisomassa Isän oikealla puolella ?

Toisaalta Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun saakka.

Lisäksi Hän on luvannut tulla takaisinkin.

( Ristiriita ratkennee kun / jos ( . . . ). )

 

*

 

Mun oma kokemus on ollut, kun joskus olin jostain syystä syvästi totuudessa ja hengessä, että sisäisesti tiesin, että "ylösnousemusruumiin on pakko olla yhtä sen kanssa, miltä ihmisen tosi sisin oikeasti näyttää". "Että sen on pakko näyttää ulkoisestikin siltä, minkä näköinen ihminen sisällisesti tosiolemuksenaan oikeasti on." Se oli totuudessa jotenkin itsestään selvää.

Kerran jonkun toisen kerran mulla oli jokin yhteys, jolloin koin jotenkin kokevani ja ymmärtäväni, mitä ylösnousemusruumis on. Jotenkin vain tiesin tai koin sen, vaikken osannutkaan enkä voinutkaan sitä mitenkään selittää. Jostain syystä ajatus ylösnousemusruumiista tuli silloin vain onnellisena ja innostavana asiana mieleen.

 

*

 

Betty J. Eadie käyttää NDE-kokemuksestaan kertovassa kirjassaan muutaman kerran myös lausetta "tässä elämässä" ja "tämänkertaisessa elämässä", josta saa helposti tiettyjä ajatuksia.

 

*

 

Muistaakseni / käsittääkseni hautajaisissa lisätään usein myös

  "Maasta olet tullut ja maaksi olet jälleen tuleva. ( . . . )"

- kohdan jälkeen

joko

  ylösnousemustoivosta kertova lause

ja / tai

  ".. ja joka on .. sinut .. viimeisenä päivänä herättävä."

 

 

Mutta

Tomumajan hajoamista takaisin tomuun tämä ei kuitenkaan muuta.

 

Ainoa(?) ratkaisu tässä lienee se, että fyysisen ruumiin ylösnousemus tarkoittaa jotain muuta kuin tietyn tomumajan herättämistä eloon. Että kirkastettu fyysinen ylösnousemusruumis on uusi luomus, eli uudestaan luotu ja/tai muuntunut (ikuinen ?) keho, johon ihmisen tosi sisin, kuten sielu ja henki, ruumiillistuvat uudestaan.

 

  • Mutta Tällöinhän tässäkin on kyseessä uudelleen ruumiillistuminen eli re-in-carnation!  : )